ДТЕК попереджатиме про стабілізаційні й екстрені відключення світла в Києві у міському застосунку «Київ Цифровий».

Застосунок заздалегідь надсилатиме сповіщення про час початку й завершення відключень. У планах також сповіщення про планові роботи й аварії на електромережах.

У ДТЕК із посиланням на «Укренерго» кажуть, що електроенергії в Україні вистачає для забезпечення потреб усіх споживачів. «Але ми хочемо бути готовими до будь-яких сценаріїв», – кажуть у компанії.

Щоб почати отримувати сповіщення, потрібно оновити «Київ Цифровий», натиснути кнопку «Адреси» й додати ту, щодо якої хочете отримувати повідомлення. Кількість таких адрес не обмежена. Є опція отримувати сповіщення цілодобово або ж увімкнути режим «Не турбувати вночі».

   

Споживання електроенергії в Україні через настання холодів зростає, в енергосистемі може бути дефіцит, повідомляли в «Укренерго». Для покриття дефіциту залучають аварійну допомогу з Румунії, Словаччини й Польщі.

В «Укренерго» знову закликають українців заощаджувати електроенергію, не вмикати одночасно потужні електропристрої й переносити користування ними (нпариклад, прання) на нічні години.

   

Редакція The Village Україна запитувала в гендиректора компанії Yasno, що постачає електроенергію в Києві, Дніпрі й Донецькій області, Сергія Коваленка, як готуватися до зими (короткостроково й стратегічно) і як змінили графіки відключень до опалювального сезону.

Також ми розповідали, які прилади допоможуть пережити зиму в разі повторення відключень: пояснювали, як обрати зарядну станцію й павербенк і як влаштувати автономне освітлення.