На Центральному вокзалі Києва облаштували ліфти для маломобільних груп населення, повідомляє «Укрзалізниця».

Два нові ліфти спростять доступ до з Південного вокзалу до першого перону, а також до конкорсу, тобто зали очікування. У планах також модернізація фудкорту, зон очікування, камер схову й убиралень. Крім того, кілька ескалаторів і ліфтів хочуть встановити протягом 2024 року.

«Щодня столичний вокзал відвідують десятки тисяч людей, серед яких є пасажири, які їдуть на реабілітацію, люди з фізичними порушеннями, літні люди, вагітні жінки, батьки з немовлятами. Важливо, щоб кожен із них міг вільно переміщатися вокзалом», – кажуть в «Укрзалізниці».

Ліфти на вокзалі обладнали в межах ініціативи «Без барʼєрів» першої леді Олени Зеленської.

   

Ліфти для маломобільних груп населення «Укрзалізниця» обіцяла облаштувати до кінця 2023 року в межах курсу до безбарʼєрності.

Раніше «Доступно.UA» провели моніторинг Центрального залізничного вокзалу на інклюзивність і розповіли, що змінилося. Це частина концепції, яку розробили в «Доступно.UA»: восени 2022-го «Укрзалізниця» звернулася до ініціативи за рекомендаціями щодо створення інклюзивного простору на вокзалі.

   

Як змінилася «Укрзалізниця» за рік повномасштабної війни, редакція The Village Україна обговорювала з членом правління АТ «УЗ» Олександром Перцовським.