«Це не патова ситуація. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як Росія кидає наче мʼясо своїх людей, ніхто не хоче», – прокоментував ситуацію на фронті та колонку в журналі The Economist головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного президент Володимир Зеленський, цитує «Інтерфакс-Україна».

 

 

Раніше Залужний заявив про «глухий кут» на фронті й перехід до позиційної війни. Перебіг війни та баланс сил, на його думку, міг би змінити технологічний прорив або винахід – як приклад головнокомандувач ЗСУ навів винахід пороху.

На думку Зеленського, потрібно більше працювати з партнерами щодо ППО, щоби «розблокувати небо» й дати можливість українським військовим провести наступальні дії.

«Як побороти це? F–16, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку», – сказав Зеленський на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

За словами Зеленського, в минулому році всі теж вважали, що Україна в патовій ситуації. «Кілька військових хитрощів, і ви памʼятаєте, Харківський регіон було звільнено», – додає він.

«Ми не маємо права опускати руки. Яка альтернатива? Що, треба віддати третину нашої держави? Це ж буде тільки початок. Ми ж знаємо, що таке заморожений конфлікт, ми вже для себе зробили висновки», – каже президент України.

   

Колонка головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного вийшла в журналі The Economist 1 листопада, через два дні після великої статті Саймона Шустера для журналу Time про Володимира Зеленського.

обкладинка й фото: Офіс президента