Соцмережа X (Twitter) запускає аудіо- й відеодзвінки, сповіщення про нову функцію отримала частина користувачів платформи, пише The Verge.

Опцію дзвінків можна ввімкнути в налаштуваннях. Також користувачам пропонують обрати, хто матиме доступ до дзвінків: лише контакти з адресної книги, відстежувані чи всі верифіковані користувачі.

 

Скриншот: The Village Україна

 

Дзвінок можна здійснити через Direct Messages, натиснувши на значок із зображенням телефона у верхньому правому куті екрана.

Наразі не зрозуміло, чи доступна нова функція для користувачів, які не оформили платну підписку на X, відзначає The Verge.

Нові функції мають перетворити Twitter на «застосунок для всього», розповідала гендиректорка Х Лінда Яккаріно.

   

У жовтні 2022 року власником Twitter став Ілон Маск, який придбав компанію за 44 мільярди доларів та анонсував створення на базі Twitter «нового застосунку X для всього». Маск майже відразу звільнив топменеджмент компанії, запровадив плату за галочку верифікації у Twitter і почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS. 

Наприкінці липня 2023-го соцмережа змінила лого на Х й оновила кольорове оформлення, а у вересні Ілон Маск заявив, що хоче зробити X (Twitter) повністю платним. Також стало відомо, що платформа планує збирати біометричні дані користувачів і видалити функцію блокування.

Політика Ілона Маска в X (Twitter) допомогла поширити російську пропаганду, свідчить звіт Єврокомісії.