На ревіталізованому заводі «Промприлад» в Івано-Франківську відкриють фудмаркет, що об’єднає 15 гастрономічних концепцій. 

Гастрономічний проєкт об’єднає ресторани зі Львова, Києва, Харкова, Миколаєва, Бердянська й Івано-Франківська. Серед закладів представлять кав’ярню, пекарню, бургерну, чебуречну, піцерію, раменну, локшинну, м’ясну точку, хот-доги, бар, ізраїльську і японську кухні.

«Сімейна ресторація Fit&Fast працюватиме за гавайським концептом, пропонуючи гостям різні варіанти боулів на кожен день. Meat Bar від «Мʼясторія» пригощатиме стравами з томленого мʼяса, шаурмою, комбо-меню і мʼясними боксами для компаній. А львівський ресторан Nice Guys творитиме на фудмаркеті настрій кіно й музики, готуючи смачні хот-доги та напої», – розповідають The Village Україна в команді.


Візуалізації: «Промприлад»

«Підбір резидентів фудмаркету – один із найважливіших етапів усього проєкту. Ми шукали не тільки талановитих рестораторів, але й людей, чиї цінності повністю збігаються з нашими. У нашому розумінні це історія про культуру їжі, смакові комбінації й кулінарні експерименти. Тут не буде місця компромісам: 15 гастрономічних концепцій, де кожен знайде щось для себе. Віримо, що цей проєкт стане осередком розвитку гастрономічної культури в західному регіоні країни», – коментує керівниця проєкту Оксана Олесневич.

Керівники проєкту «Промприлад» прогнозують не менше 1500 відвідувачів фудмаркету за день. 

Перший тиждень фудмаркет буде працювати у фестивальному форматі. Будуть проводити екскурсії від команди проєкту, музичні й танцювальні івенти, кулінарні майстер-класи, дегустації страв, напоїв і кави.

 

 

 

«Фудмаркет на «Промприладі» – частина масштабного дворівневого комплексу Foodoteka, додають у команді: «Уже наступного року другий поверх запрацює як Food Hub, який матиме освітньо-розвиткову функцію. Команда передбачає на цьому рівні дві кулінарні школи (Culinary School і Bakery School), Food Lab і R&D kitchen та Сhef's Hub. У цьому просторі професійні шефи, ресторатори, гастроентузіасти й кулінарні дослідники зможуть обмінюватися досвідом, експериментувати, проводити майстер-класи, тематичні гастровечори й розвивати food studies».

   

Foodoteka – це новий простір у форматі фудмаркету, який планують відкрити на території ревіталізованого заводу «Промприлад» в Івано-Франківську. З 2017 року на площі в понад 40 тисяч м² у центрі міста розвивають інноваційний проєкт, який зібрав підприємців із Франківська й усієї України. Детальніше про «Промприлад. Реновація» під час війни ми розповідали за посиланням.

На «Промприладі» вже працюють бар, коворкінг, школа танців, міський відділ роботи з інвестиціями і ще кілька локальних бізнесів. «Тепер відкриваємо перший гастрономічний проєкт для людей, які зможуть реалізовувати свій потенціал, перетворюючи любов до їжі на нові продукти й бізнеси», – розповідають The Village Україна в команді.