Міністерство енергетики спростувало інформацію про застосування в Україні стабілізаційних графіків відключення електроенергії.

У Міненерго кажуть, що в мережі масово поширюють інформацію про відключення напередодні опалювального сезону.

«Обмежень електропостачання наразі не передбачається в жодній з областей країни. Вони можливі лише в разі масованих ворожих обстрілів і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання. А також технологічних порушень і в разі несприятливих погодних умов», — додають у пресслужбі.

Гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко сказав, що графік відключень не новий, на сайті він був з початку літа.

Переглянути ймовірний графік відключень можна тут.

   

Міненерго вже не вперше спростовує інформацію про відключення світла за графіками. Раніше там спростували інформацію про відключення світла в Україні за графіками з 1 жовтня.

У серпні зафіксували новий літній максимум споживання електроенергії Українії. В «Укренерго» називають показник «дуже високим», особливо з огляду на обмежені можливості електростанцій з виробництва електроенергії, де тривають ремонти.

Редакція The Village Україна разом з українськими магазинами електроніки розібралися, які прилади допоможуть пережити зиму в разі повторення відключень. Пояснили, як обрати зарядну станцію й павербенк, як влаштувати автономне освітлення і які зараз ціни на прилади.