На Солом’янці, біля проспекту Лобановського, 4-А, облаштували новий наземний пішохідний перехід, пише активіст Павло Постоєнко.

Ця ділянка дороги достатньо широка через заїзд до міжквартального проїзду й територію огородженого паркінгу. Автівки не завжди пропускали пішоходів, яких не було видно за суцільним парканом. Перехід встановили за десять днів.

Активіст звернувся до Центру організації дорожнього руху, щоби там розробили схему організації дорожнього руху для облаштування пішохідного переходу.

Постоєнко зазначає, що схему переходу, імовірно, розробили раніше, однак не втілили. Зараз залишилося нанести розмітку.

   

У Києві до кінця року облаштують девʼять нових наземних переходів. Зокрема, мають облаштувати наземний перехід між вулицями Верхній Вал і Костянтинівською біля станції метро «Контрактова площа». Також опрацьовують проєкт переходу біля БЦ «Арена-сіті», на перехресті вулиць Великої Васильківської й Скоропадського. 

Крім того, наземними переходами продублюють пішохідні містки між проспектом Лобановського й вулицями Деміївською та Володимира Брожка.

Біля станції метро «Університет» почали будувати наземний перехід без погодження патрульної поліції. Облаштувати перехід до кінця 2023 року раніше пообіцяли в «Київавтодорі».

На вулиці Богдана Хмельницького, де триває ремонт, загалом хочуть зробити сім наземних пішохідних переходів із червого-білого мощення на повороті на вулицю Чикаленка й на Терещенківську, а також на перетині з Володимирською.

У вересні 2022 року проєкт рішення про безбар’єрність пішоходних переходів підтримала Київрада. Рішення передбачає, що всі підземні й надземні переходи будуть дублювати наземними, які також повинні бути регульованими й обладнаними світлофорами.