У Києві до кінця року облаштують дев'ять нових наземних переходів, про це стало відомо з відповіді міського голови Віталія Кличка на петицію про звільнення директора дептрансу КМДА Руслана Кандибора.

На дев'яти адресах у різних районах хочуть створити наземні переходи зі світлофорами. Вони дублюватимуть неінклюзивні підземні та надземні переходи.

Зокрема, мають облаштувати наземний перехід між вулицями Верхній Вал та Костянтинівською біля станції метро «Контрактова площа». Також опрацьовують проєкт переходу біля БЦ «Арена-сіті», на перехресті вулиць Великої Васильківської та Скоропадського.

Перехрестя вулиць Великої Васильківської та Скоропадського. Фото: Google Maps

Міський голова підтвердив, що до кінця року наземні переходи також з'являться на бульварі Тараса Шевченка біля станції метро «Університет» та між вулицями Богдана Хмельницького та Євгена Чикаленка біля «Театральної».

Крім того, наземними переходами продублюють пішохідні містки між проспектом Лобановського і вулицями Деміївською та Володимира Брожка.

Інші наземні переходи з'являться між вулицями Старобориспільською та Миколи Хвильового в Дарницькому районі, між вулицями Вадима Гетьмана та Олекси Тихого в Солом’янському районі та між вулицями Олександра Довженка і Молдовською в районі Шулявки.

   

Біля станції метро «Університет» почали будувати наземний перехід без погодження патрульної поліції. Облаштувати перехід до кінця 2023 року раніше пообіцяли в «Київавтодорі».

На вулиці Богдана Хмельницького, де триває ремонт, загалом хочуть зробити сім наземних пішохідних переходів із червого-білого мощення: на повороті на вулицю Чикаленка й на Терещенківську, а також на перетині з Володимирською.

У вересні 2022 року проєкт рішення про безбар’єрність пішоходних переходів підтримала Київрада. Рішення передбачає, що всі підземні й надземні переходи будуть дублювати наземними, які також повинні бути регульованими й обладнаними світлофорами.