Мітинг проти «невчасних» витрат із міського бюджету вдруге пройшов під будівлею КМДА, повідомляє депутатка Київради Ксенія Семенова. За його результатами в Київраді пообіцяли, що «тендерів на некритичні речі не буде».

Під час попередньої демонстрації, яка пройшла 16 вересня, учасники мітингу закликали закласти в бюджет на 2024 рік більше коштів на потреби військових, зокрема на БПЛА.

Цього разу додалися вимоги про облаштування пандусів в укриттях, фінансування госпіталів, а також про укриття в школах і садочках, пише Семенова.

Фото: Юлія Черешня

Фото: Ксенія Семенова

З учасниками мітингу спілкувалися три члени бюджетної комісії КМР, повідомили організатори.

У Київраді у відповідь на вимоги демонстрантів пообіцяли виділити 120 мільйонів гривень на пандуси в укриттях вже впродовж тижня, відзначає Ксенія Семенова.

Фото: Юлія Черешня

UPD. На зустрічі з ініціативною побував заступник міського голови, секретар міськради Володимир Бондаренко, пише КМДА. За словами Бондаренка, Київрада передбачила 5 мільярдів гривень на підтримку військових на 2024 рік. Таку ж суму виділили в 2023 році.

Секретар міськради додав, що місто має «жити і працювати на перемогу». «Критична інфраструктура, центри ухвалення рішень, комунікації, шляхи сполучення та багато іншого – все це необхідно підтримувати в належному стані. Тому бюджетне забезпечення цих напрямів має також бути на необхідному рівні», – сказав Бондаренко.

  

Перший мітинг із вимогою закласти в бюджет на 2024 рік більше коштів на потреби військових зібрався під будівлею КМДА зранку 16 вересня. Мета демонстрації – нагадати міській владі, що важливіше направити кошти на дрони, а не «найновішу бруківку, найкращі клумби й нові дороги», розповідали активісти.

Наприкінці акції протесту будівлю КМДА облили червоною фарбою, це зробив активіст і співзасновник благодійного фонду «Обійми» Роман Абрашин.

   

Детальніше про те, як виділяють кошти з місцевого й державного бюджету, ми розповідали в експлейнері з депутатами Київради та Верховної Ради.