Кошти, виділені на програму «Захисник Києва» й оборону міста, збільшать до пʼяти мільярдів гривень. Відповідне рішення ухвалила Київрада на позачерговому засіданні.

«Захисник Києва»  міська цільова програма з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки й територіальної оборони.

На початку лютого 2023 року за програмою було передбачено виділити один мільярд гривень. Згодом, у червні, обсяг програми додатково збільшили на 100 мільйонів гривень, каже заступник міського голови й секретар Київради Володимир Бондаренко.

Київрада збільшила фінансування міської цільової програми «Захисник Києва» на понад чотири мільярди гривень. З них понад два мільярди гривень передбачені на матеріально-технічне забезпечення Сил оборони й безпеки, один мільярд гривень на придбання БПЛА, 450 мільйонів гривень на ремонт техніки, а також додатково 300 мільйонів гривень на облаштування укриттів і 50 мільйонів гривень на перевезення особового складу, звітував Бондаренко.

Заступник міського голови додав щодо джерел покриття витрат: 700 мільйонів гривень заплановано коштом нерозподіленого залишку, а ще понад три мільярди гривень потрібно залучати шляхом спеціальних фондів.

Кличко раніше пояснював, що за законом кошти з місцевих бюджетів не можна перераховувати прямо ЗСУ, але можна фінансувати потреби військових підрозділів у територіальній громаді (за зверненням щодо потреб цих підрозділів).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За половину 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку й оборону. Мер ініціював позачергове засідання Київради, де обговорили допомогу українським захисникам.


У бюджет України заклали один трильйон доларів, або 43% коштів, на армію й безпеку.


У грудні Київрада ухвалила «бюджет виживання» на 2023 рік. Доходи бюджету запланували в сумі понад 66,3 мільярда гривень. Видатки – 65,6 мільярда.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі