Комунальне підприємство «Київський центр розвитку туризму» замовило фотозону з 3D-логотипом Києва за 640 000 гривень, ідеться в тендері на Prozorro.

Конструкція з нержавної харчової сталі буде складатися із дзеркальних літер Kyiv на гранітній основі. Попереду літер буде зображений логотип «Київ – місто, де все починається».

Крім того, фотозона включатиме скульптуру символа міста – архангела Михаїла. Її хочуть покрити нітридом титану золотого кольору. Конструкція має бути стійка до вандалізму, без гострих кутів і безпечна для дітей, людей похилого віку й з інвалідністю, ідеться в описі пропозиції.

 

 

У торгах брав участь єдиний учасник – ФОП Шиш Олександр Васильович. Роботи мають виконати до кінця жовтня.

UPD. Депутатка Ксенія Семенова повідомляє, що тендер уже скасували. Вона наводить приклад: на ці гроші можна зробити близько 100 меморіальних табличок загиблим бійцям або 30 табличок із новими назвами вулиць на будинках.

UPD 19 вересня. Тендер скасували 13 вересня, повідомили в Київському центрі розвитку туризму. «На початку року планували замінити пошкоджені фотозони, проте, враховуючи умови сьогодення, закупівлю було скасовано, а майбутні проєкти щодо оновлення туристичної інфраструктури міста Києва будуть реалізовані за кошти залучених інвесторів», – коментують у КМДА.

   

У липні КМДА планувала закупити подарункові годинники на пʼять мільйонів гривень. Ними мали нагороджувати військових, волонтерів, киян, які зробили внесок у розвиток міста. Після критики тендер скасували.