Мережу безкоштовних майстерень 3D-друку по всій Україні запускають волонтерська спільнота «ДрукАмрія» та Goncharenko Centre. На першому етапі проєкт запрацює у філіях Goncharenko Centre у Києві, Дніпрі й Одесі.

У такий спосіб організатори прагнуть популяризувати 3D-друк і залучити українців до волонтерської діяльності. Так, за допомогою принтера можна створювати скиди й стартові платформи для дронів або ж конектори для Starlink навіть у домашніх умовах.

«Головний принцип «ДрукАрмії» – військові не мають платити за наші вироби. Навіть за доставку. Вони вже платять тим, що захищають нас [...] Це важливо, бо друкувати для війська можуть усі: підлітки, дорослі й літні люди», – каже співзасновник «ДрукАрмії» Євген Вольнов.

Стартова платформа для дронів, надрукована на 3D- принтері у Дніпрі

Відвідувачі центрів зможуть безкоштовно пройти базовий курс із користування 3D-принтером. Щоби долучитися до роботи в майстерні, потрібно заповнити онлайн-форму за посиланням.

  

Тренувальний центр 3D-друку будівель для архітекторів, інженерів й операторів створять в Україні. Першим проєктом стане друк додаткового корпусу для однієї зі шкіл Львова. Навчальний заклад розрахований на 800 учнів, однак наразі там навчається 1200 дітей і підлітків.