Ділянку на Трухановому острові звільнили від забудови й передали громаді, повідомляє Київська міська прокуратура.

Дніпровська окружна прокуратура забезпечила реальне виконання судового рішення. Напередодні Північний апеляційний суд залишив без змін рішення Господарського суду. Згідно із цим рішенням, Києву повернули земельну ділянку на Трухановому острові, де планували будувати кафе з автостоянкою.

Ідеться про ділянку площею 0,4 гектара й вартістю майже 13 мільйонів гривень. Прокуратура примусово звільнила цю ділянку від будівель (там було розміщене нежитлове приміщення). У прокуратурі також зазначили, що судове рішення перебувало на виконанні в органах виконавчої служби з вересня 2021 року, але через активний супротив боржника не могли провести виконавчі дії.

   

У серпні Господарський суд Києва повернув місту земельну ділянку на Трухановому острові, де планували будівництво кафе з автостоянкою. Він визнав недійсним договір оренди. Цю ділянку Київрада передала під оренду ще у 2007 році, на десять років і для будівництва. Орендодавець неналежно виконував умови договору. Але за чотири роки Киїрада поновила договір попри те, що ділянка належить до категорії земель водного фонду.