Дім Рональда МакДональда спроєктують ZikZak Architechts, архітектори показали візуалізації.

Вони кажуть, що при формуванні концепції дотримувалися архітектурного стилю навколишньої забудови. Колір Дому продовжуватиме палітру будівель, які вже існують. Заокруглені карнизи будуть перегукуватися з формами Будинку сімей військових, який розташований поруч.

Автентичний вигляд також зберігатимуть, використовуючи клінкерну плитку на цегляній кладці фасаду. Щоб підкреслити сучасність, текстуру й рельєфність будівлі, плитку кластимуть за різними схемами.

Дім виконають у пастельних відтінках, але додадуть яскраві кольорові деталі на підвіконнях, щоб зробити будівлю більш динамічною й делікатно виділити її серед інших.

Всередині будівлі передбачили 50 спалень з окремими санвузлами, фоє, загальну кухню і їдальню, конференц-залу з мобільними перегородками, офісні приміщення, ігрову кімнату, зону відпочинку, пральню й складські приміщення.

На підземному поверсі розташують житлові приміщення на 197 місць. Там також буде кухня, гардероб, санвузли, душові, технічні приміщення.

Будівлю також зроблять безбар’єрною: для родин із дітьми, які мають інвалідність, спеціально розробили поверх.

   

Дім Рональда МакДональда – це будинок для сімей тяжко хворих дітей, які перебувають на лікуванні далеко від дому. Проживання й харчування там безкоштовне. Створенням таких будинків по всьому світу займається благодійна організація Ronald McDonald House Charitie.

Перший Дім Рональда МакДональда відкрили у Філадельфії в 1974 році на гроші від продажу коктейлів Shamrock Shake у ресторанах McDonald’s.

У світі вже існує 384 такі будинки, тимчасом як в Україні досі було лише шість сімейних кімнат у державних дитячих лікарнях Києва, Львова, Сум, Вінниці й Харкова.

   

Дім Рональда МакДональда для родин із важкохворими дітьми планують відкрити в Києві у 2025 році. Будівельні роботи почнуть у 2024 році на території дитячої лікарні «Охматдит». Проживання й харчування будуть безоплатними. Крім того, родинам надаватимуть психосоціальну й побутову допомогу.

   

Студія ZikZak Architechts також розробила проєкт модульної школи Revival – рішення для пошкоджених або зовсім зруйнованих внаслідок війни навчальних закладів у містах і селах України; і проєкт школи для українських дітей у передмісті Варшави.