Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Олексій Резніков піде з посади міністра оборони. Замість нього парламент має призначити голову Фонду державного майна (ФДМУ) Рустема Умєрова.

Очільник Фонду держмайна Рустем Умєров

«Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що міністерство потребує нових підходів й інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством загалом», – каже Зеленський.

Народний депутат Ярослав Железняк писав, що Резнікова можуть призначити послом України у Великій Британії. Резніков заявив, що він «не в курсі» в коментарі «Бабелю».

UPD. Міністр оборони Олексій Резніков 4 вересня повідомив, що подав заяву про відставку до Верховної Ради.

   

Рустем Умєров – народний депутат у Верховній Раді від фракції «Голос», голова Фонду державного майна. Він працював над «зерновим коридором», також навесні 2022 року брав участь у декількох раундах переговорів із Росією.

   

25 серпня «Українська правда» спільно з «Центро протидії корупції» випустила розслідування, у якому йдеться, що співвласником фірми з Туреччини, яка за завищеними цінами продала Міноборони літні куртки як зимові, був племінник нардепа від «Слуги народу». Народний депутат і представник оборонного комітету Верховної Ради Геннадій Касай відповів, що нібито не знав, що його племінник був співвласником турецької компанії Vector Avia.

Після цього міністр оборони Резніков заявив, що готовий укласти парі з журналістом «УП» Михайлом Ткачем і нардепкою Анастасією Радіною. Він пообіцяв піти у відставку, якщо виявиться, що Міністерство оборони поставило 180 тисяч літніх курток замість зимових. Якщо ж ні, то Резніков пропонує Радіній скласти депутатський мандат, а Ткачу – піти з «УП» і не займатися журналістикою протягом трьох років.