«Укрзалізниця» запустила сервіс онлайн-замовлення інклюзивних вагонів, повідомила пресслужба перевізника.

Вони призначені для осіб з інвалідністю першої групи або дітей з інвалідністю, пасажирів на колісних кріслах й осіб, які їх супроводжують.

У нових вагонах у такому купе розташовані спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу й фіксувати тіло, пульт для регулювання освітлення, кнопку для звернення до провідника та пристрій для гучномовного зв’язку з ним.

Також в «Укрзалізниці» є послуга замовлення вокзального помічника, який допоможе з багажем і посадкою.

Зараз є 50 вагонів з підйомниками або пандусами, з яких 37 збудували протягом останнього року.

Усі вагони мають умови для інклюзивного користування. Є універсальна вбиральня й купе, облаштоване для потреб людей з інвалідністю.

Заявку на інклюзивний вагон необхідно подати через онлайн-сервіс за три доби до дати запланованої подорожі.

   

«Укрзалізниця» відремонтувала й зробила інклюзивним ще один електропотяг. Як і всі попередні моделі, він має просторі вбиральні, пристосовані для людей з інвалідністю, пандуси й таблички, продубльовані шрифтом Брайля.

Загалом «Укрзалізниця» запустила 29 інклюзивних електропотягів, з яких 19 відремонтували вже під час повномасштабного вторгнення.

У березні 2023-го компанія отримала 19 нових інклюзивних вагонів, що регулярно курсуватимуть у складах потягів із Києва на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також у складі потягів за маршрутами: Одеса – Львів, Дніпро – Трускавець, Харків – Трускавець, Харків – Одеса, Харків – Івано-Франківськ, Харків – Хелм і Запоріжжя – Перемишль.