«Укрзалізниця» отримала заключні 15 нових інклюзивних пасажирських вагонів, які замовляли у 2021 році. 

Ці вагони призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі. Вони побудовані Крюківським вагонобудівним заводом. У кожному такому вагоні передбачено інклюзивну вбиральню й одне безбарʼєрне купе, вхід до них є ширшим для проїзду на кріслі колісному.

Передбачено також спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу й фіксацією тіла, є місце для інвалідного візка й ремені для його закріплення, пульт із регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв’язку з провідником.

Нові вагони для пасажирів з інвалідністю регулярно курсуватимуть у складах поїздів із Києва на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також у складі потягів за маршрутами Одеса  Львів, Дніпро  Трускавець, Харків  Трускавець, Харків  Одеса, Харків  Івано-Франківськ, Харків  Хелм і Запоріжжя  Перемишль.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» побудував і поставив «Укрзалізниці» 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі.


Також «Укрзалізниця» придбає 30 нових плацкартних вагонів через систему Prozzoro. Відповідний тендер уже оголосили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі