Київська архітектурна студія Aranchii Architects пропонує переосмислити територію скверу на розі вулиць Олеся Гончара й Богдана Хмельницького, де був розташований памʼятник Зої Космодемʼянській.

Архітектори запропонували перетворити сквер із «місця поклоніння радянському ідолу» на «простір для людей» і спілкування.

Зображення: Aranchii Architects

Концепція отримала робочу назву Acoustic Park. Вона передбачає збереження зеленої зони, нові транзитні маршрути, місця для відпочинку й невелику центральну площу еліптичної форми, розповідають у команді.

На площі пропонують розташувати інсталяцію у вигляді фрагментів еліпсоїду, яка фокусуватиме й відбиватиме звукові хвилі так, щоб у певних точках скверу можна було чути підсилені звуки довкілля, випадкових подій чи розмов, пояснюють в Aranchii Architects.

Місця відпочинку намагалися максимально заглибити й відокремити від пішохідних доріжок, щоб зробити спілкування й перебування відвідувачів більш приватним, додають архітектори.

   

Раніше студія Aranchii Architects також запропонувала переосмислити територію уздовж вулиці Євгена Сверстюка на Лівобережному масиві і створити там парк.