Київська архітектурна студія Aranchii Architects пропонує переосмислити територію уздовж вулиці Євгена Сверстюка та створити там парк.

За словами засновника Aranchii Architects Дмитра Аранчія, ідея полягає у переосмисленні вулиці, «розрізаної електричкою і зайнятою гаражами». Її хочуть перетворити на місце, де можна відпочити під час подолання шляху до Русанівського каналу й метро «Лівобережна» з боку вулиці Вифлиємської і ЖК Comfort Town, або навпаки.

Зокрема архітектори пропонують переосмислити хаотичне поховання домашніх улюбленців. Його пропонують зробити цифровим: за допомогою додатку можна буде активувати 3D-зображення, де можна буде вшанувати свого домашнього улюбленця. Загалом кладовище складатиметься із кубів розмірами 20x20x20, кожну чарунку визначають як капсулу для поховання тварини.

Крім того, пропонують створити дитячу ігрову зону, амфітеатр, велодоріжку, зону сухих фонтанів і кафе, скейтпарк.

Серед проблем місцевості також виокремили відсутність зручного переходу  через залізницю. Водночас архітектори відзначають, що створення насипу над Київською міською електричкою допомагає створити пішохідні зв'язки і поєднати мікрорайони парком.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Євген Сверстюк – український письменник, філософ і дисидент. За його позицію радянська влада засудила письменника на 7 років і заслання. В рамках декомунізації в 2015 році вулицю радянської льотчиці Марини Раскової перейменували на вулицю Євгена Сверстюка.


У грудні 2022 року стало відомо, що в місті Українці на Київщині планують побудувати ТЦ «Трипіль» з амфітеатром, кафе та скейт-рампою. Дивіться візуалізації від Aranchii Architects.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі