Лікарню швидкої медичної допомоги у Львові реконструюють, надбудувавши до неї два поверхи, повідомляє департамент містобудування міста.

Надбудова на два поверхи стане частиною реабілітаційного центру «Незламні» на базі Першого медичного об’єднання Львова. Лікарня розташована на вулиці Івана Мазепи, 25.

Щоб надбудувати четвертий і п’ятий поверхи, у будівлі демонтують технічний поверх. На нових поверхах розмістять відділення з палатами на 74 ліжкомісці й зони відпочинку. Тут також облаштують кімнати для медичного персоналу, господарські й технічні приміщення.

На четвертому поверсі передбачили терасу. Крім того, лікарня буде інклюзивною, для цього там замінять ліфти, нові будуть пристосовані для пацієнтів на кріслах колісних. За проєкт відповідає архітектурна компанія ABMK.

   

У реабілітаційному центрі «Незламні» (Unbroken) з початку повномасштабної війни отримали допомогу вже 13 000 поранених військових і цивільних. Редакція The Village Україна детально розповідала про центр «Незламні», реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю Першого медобʼєднання Львова з іноземними спеціалістами.

   

Будівництво хірургічного корпусу реабілітаційного центру «Незламні» планують запустити на початку 2024 року. Новий корпус збудують із дерева. За проєкт відповідає японська студія Shigeru Ban Architects й архітектор Шигеру Бан, який також спроєктував Музей гори Фуджі в Японії, музей сучасного мистецтва «Центр Помпіду» у французькому місті Мец і Музичний театр на річці Сена в Парижі.