Японська студія Shigeru Ban Architects показала візуалізації нового корпусу реабілітаційного центру «Незламні» у Львові. Корпус зведуть із клеєних деревʼяних панелей так, щоби будівля не потребувала металевих конструкцій.

Будівництво планують запустити на початку 2024 року, пише Dezeen. Мета – закрити нагальну потребу в кількості місць для реабілітації військових, кажуть у Shigeru Ban Architects.

Хірургічний корпус матиме вісім поверхів: два під землею й шість наземних. Основна конструкція складатиметься з бетонних ядер і деревʼяних елементів.

Усередині будівлі центру «Незламні» розташують атріум, довкола якого обʼєднають зону для приймання пацієнтів і деревʼяні колони. За словами міського голови Львова Андрія Садового, це інноваційний проєкт, який «не має аналогів у світі».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Створення нового хірургічного комплексу «Незламні» у Львові анонсували наприкінці червня. Японський архітектор Шигеру Бан показав перші візуалізації на Lviv Urban Forum.

Серед інших проєктів студії – Музей гори Фуджі в Японії, музей сучасного мистецтва «Центр Помпіду» у французькому місті Мец і Музичний театр на річці Сена в Парижі. Усі ці роботи вже є памʼятками архітектури 21 століття.


Редакція The Village Україна детально розповідала про центр «Незламні», реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю Першого медобʼєднання Львова з іноземними спеціалістами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Shigeru Ban Architects