«Барбі» на честь фехтувальниці Ольги Харлан, яка відмовилася потиснути руку росіянці після поєдинку, виставили на благодійний аукціон.

 

 

Ляльку, присвячену фехтувальниці Харлан, Mattel випустили у 2020 році. Вона стала першою українкою, якій присвятили ляльку із серії Role Models.

Аукціон запустили на платформі eBay разом із ресурсом про український спорт «Трибуна». Кошти з продажу підуть на реабілітацію українських військових у клініці «Бодро».

Лялька коштує 10 000 доларів. Аукціон триватиме до вечора 30 серпня. Придбати «Барбі» на честь Ольги Харлан можна тут.

   

Наприкінці липня українську фехтувальницю Ольгу Харлан дискваліфікували з Чемпіонату світу через те, що вона відмовилася потиснути руку росіянці.  Після завершення поєдинку Харлан не потисла руку російській спортсменці, однак запропонувала стукнутися шаблями. Та відмовилася, тож українка покинула майданчик. Росіянка натомість залишилася «на знак протесту» й чекала близько години.

Пізніше виявилося, що Україна заздалегідь попереджала організаторів чемпіонату світу про те, що українські спортсмени не тиснутимуть руку атлетам із Росії, тож Ольга Харлан отримала автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024.