Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що якщо школярі через нічні тривоги відчувають втому, їх не слід змушувати йти на перший урок.

У таких випадках допустимо пропустити урок і заповнити пропущене пізніше, використовуючи можливості онлайн-платформи Всеукраїнської школи.

«Треба бути реалістами і розуміти, що втомлена дитина навряд чи зможе сприймати матеріал на уроці й мати необхідний рівень концентрації. Часом дорослим так само складно сфокусуватися після безсонної ночі, тоді що говорити про школярів», – йдеться у дописі.

Лісовий наголосив, що дитині, яка пропустила самостійну або контрольну роботу, треба дати можливість зробити це пізніше.

За словами міністра, ментальне здоровʼя школярів і вчителів важливіше, ніж оцінки та правила.

   

Оксен Лісовий став міністром освіти і науки в березні 2023 року. Він очолив відомство після Сергія Шкарлета, який провів на посаді близько трьох років.

Відразу після призначення на посаду Лісового звинуватили в імовірному плагіаті його кандидатської роботи. Міністр повідомив, що подав дисертацію на перевірку до Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти, а в разі виявлення порушень відмовиться від наукового ступеня.