оновлення 16:28: У попередній версії цієї новини редакція The Village Україна назвала Вадима Денисенка радником міністра внутрішніх справ України. МВС оприлюднило заяву, наголосивши, що Денисенко не є радником міністра, а його висловлювання щодо заборони виїзду чоловікам за кордон – є його особистою думкою.

   

Вадим Денисенко висловив думку стосовно того, що українським чоловікам необхідно заборонити виїзд за кродон навіть після війни.

Ексрадник глави Міністерства внутрішніх справ зазначає, що це необхідно зробити щонайменше на три роки «для збереження українців як нації».

«Якщо одним махом відкрити кордони, як це було до повномасштабної війни – це означає втратити плюс мільйон. Зараз за кордоном близько семи мільйонів людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи по поверненню – лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде», –написав у Facebook Денисенко.

Денисенко уточнив, що мають бути законні підстави для виїзду за кордон, такі, як лікування ПТСР для військових, особливо тих, які пройшли бойові дії. 

  

Послугу «єВідрядження» мали запустити на порталі «Дія» з 1 вересня в експериментальному форматі. Вона передбачала видачу дозволу на виїзд за кордон чоловіків-представників бізнесу. Середня зарплата в компанії, чий співробітник претендує на відрядження, мала становити не менше 20 тисяч гривень. Крім того, передбачалася застава в 200 тисяч гривень. Дозвіл мав діяти на поїздки терміном до семи днів. 

З 24 лютого в Україні діє воєнний стан. На час воєнного стану заборонений виїзд за кордон чоловікам від 18 до 60 років (із виключеннями).