Центр нової культури почали будувати  в приміщенні колишнього заводу торгового машинобудування, що на вулиці Іванівській, 1, поблизу історичного центру Харкова.

Там хочуть облаштувати мультижанровий івент-майданчик, який об’єднуваиме електронну сцену, нову українську музику й сучасний театр, а також кімнату для аудіовізуальних перформансів, коворкінг для митців, хімчистку Sneaker Mate і фотостудії. За їжу відповідатиме команда харківського бару «Протагоніст».

Проєкт створює формація Some People. «Будувати цей плейс зараз – це, напевно, найбільша авантюра, в яку влітала наша команда, але ми бачимо, що культурне життя в місті практично завмерло. Все більше людей з креативних економік саме зараз приймають рішення вже не повертатись. Тому дуже хочется якомога швидше побудувати такий проєкт, щоб, можливо, бути однією з причин повернутись в Харків, бо до війни він був містом творчої енергії та музики з характером. Хочеться повертати місту втрачені позиції і спробувати створити місце, яке буде, як магніт, збирати людей та вібрації», – коментує один із засновників формації Антон Назарко.

 

 

Центр нової культури планують запустити в листопаді. Поки триває будівництво, раз на два тижні робитимуть шоукейси команд.

На перший шоукейс (київської промогрупи і волонтерського штабу Kyiv Angels) можна зареєструватися тут.

   

Субкультурна формація Some People також відповідає за проєкти Sneaker Mate, Buro22, Rap.ua, «Тиск», Ssweep.