У центральній частині Львова ввечері 13 серпня обвалився балкон історичного будинку, повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Уламки впали на проїжджу частину. У момент обвалу на балконі перебував чоловік, він вижив.

UPD. 43-річний чоловік, який перебував на балконі в момент обвалу, помер у лікарні через кілька годин після госпіталізації від отриманих травм, повідомили у міськраді.

Будівля розташована на вулиці Під Дубом, 2. Це чотириповерхова кам'яниця на розі з проспектом Чорновола 1896–1905 років забудови, кажуть у міськраді.

Станом на 2014 рік, коли будівлю востаннє обстежували міські служби, балкон не потребував невідкладного ремонту, і офіційного висновку, що він аварійний, не було, додають у міськраді.

Наразі у Львові триває перевірка балконів у центральній частині міста. Завершити обстеження планують восени 2023 року. На найближчому засіданні сесії міської ради також хочуть розшити програму співфінансування реставрації балконів на всі будинки в місті (наразі вона діє лише для пам'яток архітектури).

  

Програму співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури Львова затвердили в 2019 році. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну встигли відреставрувати п’ять балконів і два еркери.

У травні 2023-го програму відновили. Поки що нових заявок не прийматимуть, але опрацьовуватимуть ті, які подали раніше, у 2020 і 2021 роках (це вісім об’єктів).

Фото: Ігор Зінкевич