На вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13, що в Подільському районі Києва, хочуть збудувати офісний центр на місці майстерень старого річкового порту, повідомляє активіст Дмитро Перов.

Майстерні представляють промислову архітектуру першої половини 19 століття. Вони – найстарші серед усього архітектурного ансамблю вулиці. Будівлі не є пам’яткою, але розташовані на території історико-архітектурного заповідника «Стародавній Київ».

Будівлі можуть знести під виглядом реконструкції. На місці майстерень хочуть облаштувати діловий центр із закладом громадського харчування. Замовник – ТОВ «Корпоративні рішення ЛТД». Будівництво планували почати в другому кварталі 2023 року, а завершити – в першому кварталі 2025 року.

   

На Подолі 10 серпня знесли одну з найстарших дерев’яних садиб на вулиці Ярославській. Замість неї постане «клубний дім» за замовленням Сергія Боярчукова з юридичної компанії «Алєксєєв, Боярчуков та партнери». Згоду на проведення «реконструкції» дав Мінкульт. Там пояснюють це тим, що в будівлі не було охоронного статусу.