Міноборони презентувало соціальний проєкт «Родинам захисників», щоб запобігти стресовим ситуаціям у сімʼях військових.

Ідея започаткувати проєкт з’явилася під час спілкування з родинами військових, які перебувають у зоні активних бойових дій, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

У сімей мобілізованих виникають питання через відсутність звʼязку із захисником протягом кількох днів, брак комунікації з командуванням частини, недостатність поінформованості про те, куди звертатися за підтримкою.

Міноборони, Генштаб, інститути громадянського суспільства обʼєдналися й розробили рекомендації з відповідями на найчастіші запитання.

Міноборони розробило інформативний буклет і зняло три відеоролики соціальної реклами, які покликані допомогти сімʼям військових.

   

У червні запустили застосунок психологічної підтримки «База» для ветеранів і цивільних. У застосунку є медитації, кризові контакти, вправи й матеріали для стабілізації психологічного стану й самодопомоги.

   

Для українців запустили Всеукраїнську програму піклування про ментальне здоровʼя «Ти як?» Для цього створили спеціальну сторінку «Ти як?», де зібрали контакти, посилання, поради, продукти, а також різні техніки, які мають допомогти піклуватися про власне ментальне здоровʼя.