Київський міський голова Віталій Кличко відмовився звільняти Руслана Кандибора з посади директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА, ідеться у відповіді Кличка на петицію, яку напередодні підтримали містяни.

У листі на автора петиції Олександра Гречка міський голова зазначив, що наразі не має підстав для звільнення керівника дептрансу, повідомляють у громадській ініціативі «Пасажири Києва».

Водночас Кличко заявив, що підтримує петицію в тому, що стосується заходів із розвитку міської інфраструктури, зокрема підвищення інклюзивності.

Так, міський голова запевнив, що департамент транспорту до кінця року планує облаштувати дев’ять наземних переходів, що дублюватимуть неінклюзивні підземні та наземні; розвиватиме веломережу та велоінфраструктуру; отптимізуватиме маршрути громадського транспорту згідно з рекомендаціями Світового банку та запускатиме нові.

Незважаючи на позицію міського голови, петицію ще має розглянути транспортна комісія Київради, відзначають «Пасажири Києва».

   

Петиція з вимогою звільнити директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора за некомпетентність набрала необхідні шість тисяч голосів наприкінці липня.

Нинішнього очільника дептрансу звинувачують, зокрема, у тому, що він ліквідував сектор розвитку веломережі й зупинив громадські обговорення проєктів організації дорожнього руху, а також саботує створення безбар’єрних пішохідних переходів.

Руслан Кандибор. Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА 

Руслан Кандибор очолює департамент транспортної інфраструктури КМДА з вересня 2021 року. Раніше він працював у Львівській міській раді й Службі автомобільних доріг Львівської області.