Петиція з вимогою звільнити директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора за некомпетентність набрала необхідні шість тисяч голосів.

Петицію ініціювала низка громадських організацій, серед яких спільноти «Марш за Київ», Urban Crew, U-Cycle, «Рада з Урбаністики Києва», а також громадська ініціатива «Пасажири Києва». Активісти також підписали відкрите звернення до міського голови Віталія Кличка з аналогічною вимогою.

Нинішнього очільника дептрансу звинувачують, зокрема, у тому, що він ліквідував сектор розвитку веломережі й зупинив громадські обговорення проєктів організації дорожнього руху, а також саботує створення безбар’єрних пішохідних переходів.

Руслан Кандибор. Фото: Департамент транспортної інфраструктури КМДА

За керівництва Кандибора діяльність департаменту «суперечить принципам розвитку сталої міської мобільності», вважають автори петиції.

Замість нинішнього очільника пропонують призначити людину, яка комунікуватиме з громадськістю, сприятиме розвитку велотранспорту, а також завершить реорганізацію маршруток.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Руслан Кандибор очолює департамент транспортної інфраструктури КМДА з вересня 2021 року. Раніше він працював у Львівській міській раді й Службі автомобільних доріг Львівської області.


Сектор розвитку веломережі ліквідували в департаменті транспортної інфраструктури КМДА в червні 2023-го. Цей сектор працював три з половиною роки й показав «неабиякий результат розвитку велосипедної мережі», вважають активісти. Зокрема, велосипедна мережа міста за цей час збільшилася з 69 кілометрів до 220 кілометрів. Тепер у дептрансі відсутні посади, що відповідають за розвиток велосипедної інфраструктури в Києві.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі