Державне бюро розслідувань затримало начальника Голосіївського військкомату, який за хабарі допомагав переправляти призовників за кордон.

Затриманий був спільником очільника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, якого викрили 3 серпня.

За незаконною схемою чоловікам призовного віку оформлювали пакет фіктивних документів про нібито непридатність до військової служби вартістю 10 тисяч доларів. У ДБР зафіксували отримання спільниками грошей від кількох військовозобовʼязаних.

Посадовця Сухопутних військ тримають під вартою з альтернативою застави у понад 1,8 мільйона гривень. Йому та начальнику Голосіївського військкомату загрожує до девʼяти років увʼязнення.

   

 У липні 2023-го ДБР затримало колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова, якому напередодні оголосили підозру в незаконному збагаченні.

Розслідування «Української правди» наприкінці червня виявило, що мати Євгена Борисова стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад чотири мільйони євро й придбала автівку Mercedes-Benz EQV за майже три мільйони гривень. Також теща військкома протягом останніх років стала власницею автопарку: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser. Дружина Борисова придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро.