За хабар у 270 000 доларів судитимуть заступника департаменту транспортної інфраструктури КМДА й директора держпідприємства під Київською ОДА, повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з досудовим розслідуванням, ці кошти вони вимагали від «маршрутників», щоб «сприяти» у їхній роботі. У разі відмови надати хабар на приватного перевізника чекали «проблеми». Директор держпідприємства в цій схемі виступав «посередником».

У січні й лютому 2022 року підозрювані одержали хабар двома траншами на суму 51 200 доларів. З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну вони призупинили одержання хабарів, але вже в липні 2022 року поновили. З період із грудня по червень 2022 року посадовці вимагали від приватних перевізників 220 000 доларів за продовження договорів на перевезення до кінця року. Їх затримали відразу після отримання цієї суми.

Під час обшуків у домівках підозрюваних і в приміщеннях КМДА вилучили гроші, документи й ручні осколкові гранати. Чиновникам загрожує санкція за частиною 4 статті 190 і за частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України. Їх судитимуть за шахрайство в особливо великих розмірах (від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна) і за незаконне виготовлення вогнепальної зброї (позбавлення волі від трьох до семи років).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Голову Держсудової адміністрації Сальнікова викрили на підбурюванні до хабаря суддям Верховного Суду. Сальніков обіцяв допомогти у винесенні рішення Верховного Суду через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак потім, як того викрили на хабарі в три мільйони доларів, Сальніков почав ухилятися від вирішення питання, проте повертати отриманий хабар не збирався.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі