Працівники НАБУ й САП викрили голову Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова на підбурюванні до хабаря суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства, оголосило НАБУ.

За даними слідства, чинний голова ДСА 5 березня 2023 року отримав від представника комерційного підприємства понад сім тисяч доларів, з яких пʼять тисяч доларів мав передати суддям за винесення рішення, а решту залишити собі за посередницькі послуги.

Сальніков обіцяв допомогти у винесенні рішення Верховного Суду через залучення до цього його колишнього голови Всеволода Князєва. Однак потім, як того викрили на хабарі в три мільйони доларів, Сальніков почав ухилятися від вирішення питання, проте повертати отриманий хабар не збирався.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні Верховний Суд висловив недовіру голові Всеволоду Князєву, якого викрили на хабарництві. НАБУ й САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом і суддями ВС. 

Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Розмір застави для ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва зменшили зі 107 до 75 мільйонів гривень. Князєв залишався під вартою до 14 липня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі