Електронну чергу для перетину кордону автобусами запускають в Україні, повідомляють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

З 31 липня черга буде працювати в тестовому режимі, поки що лише в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ». Водіям або логістам із 1 серпня треба буде зареєструвати автобус в системі «єЧерга» та приїхати до кордону в зазначений у маршруті час. Зараз послуга буде стосуватися лише регулярних рейсів, але в міністерстві, працюють над тим, щоб запустити послугу й для тих, хто перетинає кордон нерегулярними маршрутами.

Записатися до «єЧерги» для автобусів можна на сайті з 31 липня. Для бронювання місця в черзі треба натиснути «Стати в чергу» та обрати «Автобус», далі заповнити всі необхідні поля та підтвердити запис. Крім реєстрації, водії можуть відтермінувати чи скасувати чергу, замінити себе іншим водієм чи замінити транспортний засіб.

Паралельно із запуском електронної черги верифіковують міжнародні маршрути – скасовують ті, що не працюють, і проводять перемовини з країнами щодо швидкості роботи митних і прикордонних служб, щоб процес перетину кордону був прогнозованим і пасажири не витрачали години в чергах, каже заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Утім, він зауважує, що на час тестового періоду час очікування на перетин кордону не буде змінюватися, бо сервіс налаштовуватимуть. Після налаштувань, за його словами, «черги з пасажирських автобусів перед пунктами пропусків мають зникнути».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні електронну чергу запустили для водіїв вантажівок у 16 пунктах пропуску. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, «єЧергою» із серпня також зможуть користуватися власники легкових автівок.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі