Колишній американський астронавт й амбасадор United24 Скотт Келлі провів онлайн-зустріч з українськими медиками. На зустрічі також був присутній міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Скотт Келлі, який також працював екстреним медичних техніком, розповів про власний досвід роботи в медичній сфері. «Коли я навчався в школі, працював на волонтерських засадах [...] Ми бачили травми, вогнепальні й ножові поранення. Я навіть приймав пологи в житловому комплексі, коли мені було лише 18 років», каже Скотт Келлі.

Українські медики розповіли астронавту про постійні обстріли бригад екстреної допомоги й важливість реанімобілів, збір на які триває на платформі Unitede24.

«На одному з останніх викликів перевозили бійця у вкрай важкому стані. Завдяки вашій машині ми його швидко довезли. На цьому спеціалізованому автомобілі виїжджають найдосвідченіші, найкращі бригади інтенсивної терапії», – каже лікарка ДСНС у Харкові Світлана Солодовиченко.

Раніше Келлі зібрав понад 650 тисяч доларів на «екстрені» для медичних бригад. Збір досі триває, його можна підтримати за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


United24 – це фандрейзингова платформа, яку ініціював президент України. За понад рік роботи зібрали понад 360 мільйонів доларів. Серед амбасадорів – астронавт Скотт Келлі, співачка й акторка Барбара Стрейзанд, артдиректор Balenciaga Демна Гвасалія, історик Тімоті Снайдер, а також футболісти Андрій Шевченко й Олександр Зінченко.


Скотт Келлі встановив рекорд із сумарного перебування в космосі протягом 520 днів, 10 годин і 33 хвилин. Йому також належить рекорд безперервного перебування на орбіті – 340 днів поспіль. Астронавт має звання капітана Військово-морських сил США: він провів понад 3500 годин у небі на літаках понад 30 типів і здійснив понад 250 посадок на авіаносець.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі