Київська ОВА ініціює перевірку всіх тендерів і закупівель з відбудови інфраструктури регіону, щоб виявити можливу корупцію, пише голова КОВА Руслан Кравченко.

Правоохоронці перевірять кожну громаду, замовників, підрядників, які працювали над проєктами відновлення й здійснювали технічний нагляд. Кравченко каже, що цього вимагають міжнародні партнери.

Кравченко звернувся до прокуратури, поліції, СБУ, БЕБ і ДБР, щоб вони виявили можливі зловживання. 

Планують залучити громадські організації й міжнародних партнерів для незалежного нагляду за використанням коштів. Уже запросили до участі ПРООН, які контролюють відновлення 18 багатоквартирних будинків у межах United24.

Для прозорості відбудови громади Київщини активно долучаються до внесення в екосистему Dreаm проєктів й ідей, з якими можуть ознайомитися міжнародні партнери. Ця платформа містить усю інформацію про фінансування, управління й контроль проєктів відбудови.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


КП «Плесо» закупить пісок для семи пляжів Києва, хоч їх і не відкриватимуть на літній сезон. Майже 12 тисяч тонн піску для цього закуплять за 6,5 мільйона гривень через систему Prozorro.


У липні КМДА планувала закупити подарункові годинники на пʼять мільйонів гривень, ідеться в тендері Рrozorro.


У Київській обласній раді пояснили, навіщо установі потрібен новий сайт і на які саме роботи планують витратити кошти.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі