У Київській обласній раді пояснили, навіщо установі потрібен новий сайт і на які саме роботи планують витратити кошти.

Напередодні увагу громадськості привернув тендер на розроблення нового сайту для облради, де вартість робіт оцінили в понад мільйон гривень. Активіст і правозахисник Олег Симороз припустив, що вартість робіт завищена. Водночас низка розробників із ним не погодилася, відзначивши, що ціна може бути обґрунтованою залежно від складності технічного завдання.

Тендер уже завершили, у ньому взяв участь один учасник із ціновою пропозицією у 980 тисяч гривень. Пропозицію відхилили через неправильне оформлення документів, найближчим часом планують оголосити тендер повторно, кажуть в облраді.

Сайт установи працює з 2016 року й жодного разу не оновлювався, тому має обмежений функціонал і знижений рівень захисту від хакерських атак, пояснюють в облраді. Новий вебсайт має усунути ці й інші недоліки, відзначають посадовці. Зокрема, будуть передбачені мовні версії й функціонал для людей з порушеннями зору.

Вартість робіт включає проєктування, програмування, дизайн, тестування, інтеграцію, дотримання умов захисту вебсайту від хакерських атак й інші етапи, кажуть в облраді.

Крім того, облрада наразі не має доступу до вихідного коду сайту, щоб його оновлювати й модернізувати, додають посадовці. Відповідні майнові права мають отримати з появою нового сайту.

Під час формування очікуваної вартості орієнтувалися на аналогічні закупівлі, зокрема для сайтів Київської міської ради й Офісу Генерального прокурора, відзначають в облраді.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У травні 2023-го в Prozorro повернули аукціони. Набула чинності відповідна постанова Кабміну, що скасувала попереднє розпорядження, відповідно до якого аукціони мали бути припинені на період воєнного стану.

Із січня 2023-го торги проходили без аукціонів, а переможцем визнавали того, хто пропонував найнижчу ціну. У Мінекономіки такий підхід аргументували тим, що не всі учасники торгів можуть брати участь в аукціонах через постійні обстріли енергоінфраструктури.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі