Новий хірургічний корпус центру реабілітації «Незламні» у Львові створить японський архітектор Шигеру Бан, повідомляє міський голова Андрій Садовий.

Архітектор презентував концепцію та візуалізації будівлі на Lviv Urban Forum, а тепер планує почати фандрейзингову кампанію для збору коштів на будівництво.

Хірургічний корпус матиме вісім поверхів: два під землею й шість наземних. Основна конструкція складатиметься з бетонних ядер, із деревʼяними елементами та без металевих зʼєднань усередині. За словами Садового, це інноваційний проєкт, який «не має аналогів у світі».

Шигеру Бан створив Музей гори Фуджі в Японії, музей сучасного мистецтва «Центр Помпіду» у французькому місті Мец і Музичний театр на річці Сена в Парижі. Усі ці роботи вже є памʼятками архітектури 21 століття, додає Садовий. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Редакція The Village Україна детально розповідала про центр «Незламні». Поговорили з фахівцями Першого медобʼєднання Львова про реабілітацію українських захисників, виготовлення протезів і співпрацю з іноземними спеціалістами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Андрій Садовий