Інклюзивна пекарня Good Bread, яка працевлаштовує людей із ментальною інвалідністю, відкриває чотириповерховий простір Good Bread Hub у Києві.

В одній будівлі об’єднають пекарню, кулінарний цех для приготування обідів для безхатьків і лекторій, де навчатимуть супроводжувати людей з інвалідністю під час роботи. 

Крім того, у просторі працюватимуть столярна й мистецька майстерні для дорослих із ментальною інвалідністю. Там розвиватимуть культуру інклюзивного мистецтва й «формуватимуть цінність культури безвідносно до діагнозу митців», розповідають у команді.

Більше приміщення пекарні дозволить випікати більше й працевлаштувати більше людей, кажуть у Good Bread. Зокрема, пекарня планує продовжити випікати хліб для жителів деокупованих і прифронтових територій.

Із запуском кулірнарного цеху також відновлять проєкт FoodFighters, який призупинили через початок повномасштабної війни.

Хаб почне роботу 27 липня на Алматинській, 2/1, неподалік від Дарницького залізничного вокзалу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Good Bread From Good People – київська пекарня, яка працевлаштовує людей з ментальною інвалідністю, зокрема з розумовою відсталістю, синдромом Дауна й аутизмом. Заклад почав працювати у 2017-му й змінив кілька локацій. З 24 лютого пекарня випікала лише безкоштовний хліб для людей на деокупованих і прифронтових територіях. У лютому відновили продаж кексів уперше з початку повномасштабної війни.


Читайте нашу розмову із засновником інклюзивної пекарні Good Bread Владом Малащенком про благодійність під час війни, допомогу, гроші й новий хаб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі