Good Bread From Good People – київська пекарня, яка працевлаштовує людей з ментальною інвалідністю. За понад два роки роботи заклад змінив дві локації, останню на ВДНГ довелося покинути 13 вересня. Ми розпитали засновника Good Bread From Good People Владислава Малащенка, чи продовжить пекарня роботу та в якому форматі.

Пекарня орендувала частину павільйону на ВДНГ, там випікали кекси та печиво. Випічку не лише продавали, а й віддавали на благодійність, зокрема в Ново-Білицький психоневрологічний інтернат. Через велику кількість замовлень заклад працював щоденно.

13 вересня пекарня покинула павільйон за погодження з орендодавцем – Midgard School. «Ми залишились у нормальних стосунках з орендодавцем», – розповідає Малащенко. The Village Україна звернувся до власника школи Midgard Олега Попова: він підтвердив, що не має конфлікту із засновником пекарні, проте більше не матиме змоги допомагати з орендою.

Що буде з проєктом далі?

За кілька днів після припинення роботи Good Bread From Good People вже отримала кілька пропозицій щодо оренди й продовжує пошуки приміщення. Його шукають у межах Києва, найкраще – ближче до центру. Припускають, що в майбутньому працюватимуть у двох цехах. Оскільки кількість грошей на оренду обмежена, наголошує засновник проєкту Владислав Малащенко, інвесторів також шукають.

У пекарні працюють десять людей: п’ятеро на кухні, троє кур’єрів та двоє адміністраторів. «Нікого з працівників ми звільняти не збираємось. У нас політика така, що ми нікого без роботи не залишимо. А якщо приміщення буде більше, зручніше та комфортніше, то наймемо ще співробітників».

Крім того, після облаштування нового цеху в пекарні планують розширити лінійку продукції. «Це будуть не лише кекси, можливо, пектимемо й торти. Також ми уже почали працювати з кремами, але поки не встигли нічого випустити. Будемо це удосконалювати».

Після переїзду пекарня працюватиме у звичному режимі, кардинально змінювати формат роботи не планують, пояснює засновник закладу.

Серед ідей – запустити власний офлайн-магазин, де клієнти зможуть забрати замовлення. Наразі випічку доставляють кур’єри, але такий формат подобається не всім покупцям. «Якщо вийдемо на офлайн, будемо виготовляти більше випічки і зробимо її дешевшою. Нам у цій історії бракує ритейлу».

Фото: з архіву Bread From Good People