Платні камери СІЗО принесли Україні 21,5 мільйона гривень з 2020 року, тобто з моменту їх запуску, повідомив в ефірі телеканалу «Київ» заступник міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Ці кошти надійшли до спецфонду Міністерстві юстиції. «Забронювати» камеру можна на сайті Мінюсту. Вартість послуги становить від 290 гривень до 1000 гривень за добу.

Якщо бронювати не поденно, а на тиждень чи місяць, то будуть знижки, каже Орлов. Міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телеканалу «Рада» каже, що для Києва бронювання платної камери коштує близько 13 000 гривень на місяць.

Орлов додає: «Дещо в якості жарту» запустили подарункові сертифікати на платні камери, і від них уже надійшла частина коштів. За його словами, «послуга не користується шаленим попитом, але є свої клієнти».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Платні камери з поліпшеними умовами (зокрема, з холодильниками й телевізорами) почали діяти в Україні 8 травня 2020 року. Отримані кошти Мін’юст витрачає на ремонт звичайних камер.


У вересні 2021 року стало відомо, що Лук’янівське СІЗО хочуть перетворити на готель. Але на готель планували перетворити не всю споруду, там залишиться частина ізолятора на найближчі 5–6 років.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі