Міністерство юстиції України запустило платні камери з поліпшеними умовами в слідчих ізоляторах. Один з першх СІЗО, який обладнав такі камери, – Лук’янівський, повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

У Лук’янівському СІЗО запрацювали 4 таких камери: одна 2-місна, одна 3-місна та дві 4-місні. Решту українських СІЗО облаштують згодом.

Вартість камер у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 гривень за добу, 8 000 гривень за тиждень та 12 000 гривень за місяць.

У камерах з поліпшеними умовами є холодильники, телевізори та столове приладдя.

За словами Малюськи, отримані кошти спрямують на «підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами».

«Ініціатива запровадження платних камер має дві ключові цілі: прибрати корупцію (замість хабаря гроші за ліпшу камеру будуть йти офіційно у бюджетний спецфонд) та знайти додаткове фінансування для слідчих ізоляторів – зараз бюджетних коштів не вистачає, а вимагати додаткових коштів платників податків ми не хочемо», – додав Денис Малюська.