У Німеччині 86% людей більшою чи меншою мірою негативно ставляться до Росії, свідчить опитування від Pew Research Сenter.

Дослідження проводили у 24 країнах світу.

У середньому 82% опитаних сказали, що вони мають негативну думку про країну. Натомість 15% респондентів повідомили про сприятливе ставлення.

У 19 країнах більшість висловлює негативне ставлення до Росії. Зокрема, в Австралії, Нідерландах, Японії, Польщі, Іспанії, Швеції, Великій Британії й США ця частка становить щонайменше дев’ять із десяти.

Найбільш негативно ставляться до Росії в Польщі: 98% висловлюють негативне ставлення до країни, а 90% висловлюють дуже негативне ставлення.

Серед європейців найбільш прихильно до Росії ставляться греки. Близько третини мешканців кажуть, що мають принаймні певну прихильність до країни. І все ж дві третини висловлюють негативне ставлення.

Індія виділяється як єдина країна, де більшість (57%) має прихильне ставлення до Росії. Прихильно ставляться до Росії також в Індонезії, Кенії й Нігерії (приблизно чотири з десяти).

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ставлення до Росії майже в кожній країні досягло рекордно низького рівня. Негативне ставлення в цих країнах збереглося у 2023 році, а також погіршилося в Німеччині, Ізраїлі й Іспанії.

В Аргентині, Бразилії й Південній Африці позитивні погляди на РФ також знизилися після останнього опитування цих країн у 2019 році. Наприклад, в Аргентині частка тих, хто позитивно ставиться до Росії, знизилася майже на 20%.

Погляди відрізняються залежно від віку: у дев’яти країнах люди віком до 40 років частіше мають прихильне ставлення до Росії.

Повні результати опитування можна переглянути за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


За рік від початку повномасштабного російського вторгнення симпатія поляків до українців досягла рекордних показників, натомість рівень прихильності до росіян радикально зменшився, свідчать результати опитування Центру дослідження громадської думки (CBOS).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі