На ВДНГ хочуть відремонтувати аварійний басейн перед павільйоном №10, повідомляє гендиректор експоцентру Євген Мушкін.

Цей басейн не оновлювали протягом 65 років (тобто ніколи, бо експоцентр побудували в 1958 році). Зараз він повністю втратив здатність тримати воду. Сума, необхідна для ремонту, – три мільйона гривень.

Басейни реконструюватимуть у два етапи. Ремонт чаші коштуватиме 1,3 мільйона гривень, а лайнер (покриття з ПВХ) – 1,7 мільйона гривень. Ремонти проводитимуть за результатами тендеру.

Мушкін розповідає: спочатку в експоцентрі вирішили зробити опитування щодо того, як вчинити з басейном, на ремонт якого не вистачало коштів. У відповідь відвідувачі попросили надіслати посилання, де можна було б допомогти грошима.

«Ми вагалися, бо якщо вже донатити, то точно на ЗСУ, а не на ремонт басейну. Але сотні тисяч людей приходять на ВДНГ щомісяця жити життя й перемикатися від стресу. То ж розуміємо, що зруйнований басейн для перепочинку, не ок», коментує гендиректор експоцентру.

Він підрахував: якщо умовно 10% відвідувачів ВДНГ надішлють по 10 гривень на відновлення басейну, то його зможуть відремонтувати. Долучитися до збору можна за посиланням або відсканувавши QR-код на стенді біля басейну.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Комплекс експоцентру включає 180 будинків і споруд, 20 з яких мають статус памʼяток архітектури та містобудування місцевого значення України.


Наприкінці червня на ВДНГ відновили роботу фонтана, що не працював декілька років. Він розташований за павільйоном №9, поряд зі скульптурою «Київський Кит».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі