Кампанія з вакцинації дітей проти кору стартувала в Україні напередодні навчального року, повідомляє головний санлікар Ігор Кузін. Лікарі й мобільні бригади щепитимуть дітей, які внаслідок війни чи інших обставин пропустили вакцинацію.

Вакцину проти кору, паротиту й краснухи вже доставили до кожного регіону країни. Це 657 тисяч доз комбінованих препаратів, які передав ЮНІСЕФ. Для цього залучили заклади охорони здоровʼя, пункти щеплень і мобільні бригади, які проводитимуть виїзні сесії до таборів і віддалених населених пунктів.

Загалом у межах кампанії планують зробити понад 260 тисяч щеплень. «У 2022 році обовʼязкове щеплення проти кору отримали лише 69% дітей у віці шести років», – каже головний санлікар Ігор Кузін.

У МОЗ кажуть, що головна причина спалахів кору – низькі показники вакцинації. Для колективного імунітету необхідно, щоби 95% населення мали стійкість до хвороби.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Кір – це хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом і є загрозою для невакцинованих дітей і дорослих. Ліків проти кору не існує, єдиний захист – вакцинація.

Діти мають отримати два щеплення: в один рік і в шість років. Передусім вакцинуватися мають діти з бронхіальною астмою, цукровим діабетом, онкологією, серцево-судинними чи хронічними хворобами, адже вони вразливіші до інфекцій.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі