На станції метро «Київська» у Харкові оригінальні літери, якими була оформлена назва станції, замінили на пластикові таблички. Старий напис був виконаний російською.

Така заміна викликала негативну реакцію в мережі. Так, автор спільноти Ukrainian Modernism Дмитро Соловйов закликав міську спільноту виступити за збереження архітектурного ансамблю станції. Для цього метрополітену потрібно було виготовити лише дві нові букви в оригінальному шрифті, відзначив Соловйов.

У Харківському метрополітені пояснили, що рішення з пластиковими табличками тимчасове. Нові елементи з аналогічних матеріалів та шрифтом  перебувають на етапі розроблення, каже адміністрація метрополітену.

Демонтовані оригінальні літери повернуть на стіни станції разом із новими, коли ті будуть готові, обіцяють у метрополітені.

Фото: Харківський метрополітен

Стилізований під старослов'янський напис «Київська» створили харківські архітектори Володимир Співачук і Павло Чечельницький та художники Петро Ганжа та Наталія Чернова.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві архітектори перейменованих станцій метро «Площа Українських Героїв» та «Звіринецька» обрали шрифт для нових назв на колійних стінах. Хоча низка дизайнерів закликала виконати нові назви в оригінальному шрифті, архітектори обрали нову розробку авторства Богдана Гдаля.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі