У Києві розглянуть можливість продовжити роботу закладів до 23:00, повідомив міський голова Віталій Кличко.

Із відповідним проханням до Ради оборони Києва звернулася Національна ресторанна асоціація.

Завдяки скороченню коменданстької години, яка з березня 2023 року починається опівночі, низка підприємств, зокрема заклади торгівлі, отримали можливість працювати до 23:00, відзначають в асоціації. Відповідний дозвіл просять надати закладам громадського харчування, ідеться у зверненні.

Продовження роботи закладів на годину сприятиме створенню додаткових робочих місць і збільшенню надходжень від податків, додають в асоціації.

«Міська влада розгляне це питання виважено», – пише Віталій Кличко. За словами міського голови, невдовзі відбудеться зустріч із підприємцями для обговорень, а після цього рішення розгляне Рада оборони.

«Ми розуміємо, що бізнес повинен працювати, економіка повинна отримувати податки, а люди – мати роботу», – відзначає Кличко.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У серпні 2022-го ресторанам у Києві заборонили працювати після 22:00. Рішення аргументували необхідністю дотримуватся комендантської години, яка починалася о 23:00. Із березня 2023-го комендантську годину скоротили, тепер вона починається о 00:00. Ми запитували в підприємців, чому це рішення важливе і як вплине на їхні прибутки.


У червні вийшло розслідування «Української правди» про те, як київські заклади преміумкласу працюють у комендантську годину для чиновників і забудовників. Журналісти видання перевірили, чи справді працюють заклади Frou Frou й Biarritz у ніч із 3 на 4 червня. Біля закладу Biarritz помітили, зокрема, директора департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка й забудовника Артура Мхітаряна (Taryan Group).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі