Після того, як власником Twitter став Ілон Маск, соцмережа зняла обмеження на облікові записи, пов’язані з Кремлем, пише The Telegraph.

Британські журналісти провели дослідження й виявили, що у результатах пошуку, у стрічці та у рекомендаціях Twitter знову демонструють російські урядові акаунти тим користувачам, які на них не підписані.

Так, алгоритми соцмережі знову просувають дописи Володимира Путіна, міністерства закордонних справ РФ, а також посольства РФ у Великій Британії. Напередодні також стало відомо, що Twitter більше не обмежує охоплення російських державних ЗМІ .

Обмеження щодо облікових записів російських урядовців застосували у квітні 2022 року, невдовзі після початку повномасштабного вторгнення РФ. Тоді у Twitter заявляли, що «не просуватимуть та не рекомендуватимуть урядові облікові записи, що належать державам, які обмежують доступ до вільної інформації та беруть участь у збройному міждержавному конфлікті». Такі облікові записи перестали відображувати у рекомендаціях, стрічці та в інших розділах платформи.

Тепер дописи російського уряду знову потрапляють до рекомендацій Twitter, навіть для новостворених профілів, які не мають у підписках урядовців РФ, виявили журналісти.

«Надзвичайно малоймовірно, що ці зміни відбулися б випадково або без відома та участі персоналу компанії», – цитує видання «колишнє керівництво Twitter».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ілон Маск став власником Twitter 27 жовтня 2022 року, придбавши компанію за 44 мільярди доларів. Майже одразу він звільнив генерального директора компанії Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала й керівника відділу правової політики, довіри та безпеки Віджая Гадде. Маск також запровадив плату за галочку верифікації у Twitter та почав стягувати плату за двофакторну аутентифікацію через SMS.


У квітні 2023-го стало відомо, що алгоритм Twitter маркує публікації про ситуацію в Україні як потенційно шкідливу інформацію, що знижує їхнє охоплення. Це помітили користувачі соцмережі після того, як соцмережа оприлюднила частину вихідного коду, який відповідає за рекомендацію твітів. Пости з темою Ukraine Crisis («Українська криза») позначають «маркерами безпеки», так само як хейтспіч, «координоване цькування» і фейки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі