Шведська екоактивістка Грета Тунберг прибула до Києва на зустріч із Володимиром Зеленським, повідомили в ОП.

Тунберг узяла участь у зустрічі, присвяченій подоланню екологічних наслідків війни, зокрема, підриву Каховської ГЕС. Вона приїхала у складі Міжнародної робочої групи щодо екологічних злочинів Росії.

На зустрічі також були колишня міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, віцепрезидентка Європейського парламенту Гайді Гаутала та колишня президентка Ірландії Мері Робінсон.

Тунберг, зокрема, пообіцяла привертати увагу до екологічних наслідків війни РФ проти України, відзначили в ОП.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Тунберґ започаткувала рух Fridays for Future як щотижневу акцію протесту в школі. Згодом вона переросла в міжнародний екорух, учасники якого закликають більш ефективно боротись зі зміною клімату. У 2019 була визнана людиною року за версією Time.

Після підриву росіянами Каховської ГЕС Тунберг ретвітнула дописи офіційного акаунту України й Володимира Зеленського й написала: «Цей екоцид як продовження неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії в Україну є ще одним звірством, яке залишає світ втраченим для слів. Наші погляди знову звернені до Росії, яка має відповісти за свої злочини». Президент подякував Тунберг «за позицію й відстоювання правди».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі