Переважна більшість американців підтримує надання Україні зброї для захисту від Росії та вважає, що така допомога демонструє ворогам США спроможність країни захищати свої інтереси та союзників, свідчить опитування компанії Ipsos, проведене на замовлення Reuters.

За минулий місяць кількість прихильників такої позиції помітно зросла, відзначають дослідники. Якщо у травні надання зброї підтримували 46% респондентів, то в червні їхня частка зросла до 65%.

Поставлення зброї Україні підтримують 81% демократів, 56% республіканців і 57% респондентів, які не відносять себе до жодної з партій.

Останнє опитування провели через кілька днів після того, як російське збройне формування «Вагнер» звинуватило міноборони РФ у неналежному веденні війни в Україні й влаштувало «збройний заколот», відзначає Reuters.

76% американців вважають, що надання допомоги Україні демонструє Китаю та іншим суперникам США, що Сполучені Штати мають «волю й здатність захистити свої інтереси, союзників і громадян».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну адміністрація Байдена вже схвалила 41 пакет озброєнь для України на загальну суму понад 40 мільярдів доларів.


Надання військової допомоги Україні схвалюють 65% європейців, згідно з опитуванням Eurobarometer, проведеним у лютому 2023 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі